2022 február

 

Családtudományi Körkép 
a Családtudományi Szövetség Hírlevele 

2022/1 (Különszám)

A Családtudományi Szövetség küldetése a jó házasságok és a stabil családok kialakulásának és fennmaradásának elősegítése.

Ezúttal rövid különszámot jelentetünk meg – elkészült a Roe kontra Wade mozifilm előzetese. Hamarosan elérhető lesz honlapunkon a teljes film, magyar felirattal.

1.) Roe kontra Wade – előzetes

Roe-Wade-bwA ROE KONTRA WADE az amerikai történelem egyik legvitatottabb esetét dolgozza fel, az 1973-as legfelsőbb bírósági ügyhöz vezető eseményeket követi nyomon.  Ekkor legalizálták az abortuszt az Egyesült Államokban. Dr. Bernard Nathanson és Dr. Mildred Jefferson összecsap az életpárti és az abortuszpárti táborok képviseletében. A film feltárja az igazságot a mérföldkőnek számító bírósági ítéletről, bemutatja az esemény körüli motivációkat, hazugságokat és összefüggéseket.

A filmet 2021 áprilisában mutatták be. Különös aktualitása, hogy hamarosan várható a közel ötven éve lezajlott ügy felülvizsgálata Amerikában. Ez alapjaiban változtathatja meg az abortusz helyzetét nemcsak Amerikában, de szerte az egész világon.
(Szöveg forrása: movieguide.org)

A Családtudományi Szövetség ezzel az előzetessel kívánja felhívni a figyelmet a filmre, melynek magyar feliratos változata nemsokára elérhető lesz  a Szövetség honlapján. Szerzői jogi korlátozások miatt az előzetest és később a filmet is kizárólag magyarországi felhasználók tudják megtekinteni ezen a honlapon.

A környező és más országokban élő magyarokat kérjük, hogy javasolják a film további nyelveken történő feliratának elkészítését a helyi életvédő szervezeteknek.  A Családtudományi Szövetség szívesen segít a a film készítőivel történő kapcsolatfelvételben. Érdeklődésüket kérjük, hogy jelezzék (angol nyelven) az info@csaladtudomany.hu központi email címen.

Megnézem

2.) Ajánló tavaly májusi konferenciánkról

Brian Brown: A családpolitika ereje: magyar tanulságok a Nyugat számára
A Családok Világkongresszusának (WCF) elnöke, a Nemzetközi Szervezet a Családért (IOF) elnöke, a Nemzetközi Családi Hírek folyóirat alapítója és kiadója

Magyarország az elmúlt évtizedben 250% -kal növelte a családbarát politikára fordított kiadásokat, és jelenleg a GDP csaknem 5% -át családbarát politikára fordítja, ami jóval meghaladja az Európai Unió tagállamainak átlagát. Lényeges, hogy Magyarország családbarát fellépése fontos ígéretet mutat. Az elmúlt évtizedben az ország termékenységi rátája 27% -kal nőtt (a legmagasabb növekedés az Európai Unió tagállamai közül), míg az abortuszok száma 33% -kal csökkent; ezenkívül a házasságok éves száma 40 éves csúcson, míg a válások éves száma 60 éves mélyponton van. Bár még mindig van mit tenni (Magyarországon jelenleg évente 40 ezerrel többen halnak meg, mint ahányan születnek), a Magyarországon zajló események példaként szolgálhatnak Európa többi részén.
Ez az első prezentáció, melyet próbaképpen magyar felirattal láttunk el.
A video regisztráció nélkül elérhető.

Megnézem

3.) EGGSPLOITATION – Petesejt kizsákmányolás

A meddőségi ipar az Egyesült Államokban több milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát.

Mi a fő árucikke? Emberi petesejtek. A világ minden táján fiatal nőket keresnek meg hirdetésekkel – egyetemi hirdetőtáblákon, közösségi médiában, online apróhirdetésekben -, amelyekben akár 100 000 dollárt is kínálnak “adományozott” petesejtjeikért, hogy “segítsenek valóra váltani valakinek az álmát”.

De ki is ez a petesejtdonor? Igazságosan bánnak vele? Milyen rövid és hosszú távú kockázatokkal jár az egészségére nézve? A kérdésekre adott válaszok felkavarják Önt . . .

A Center for Bioethics and Culture Network (USA) dokumentumfilmjének
magyar feliratát a Családtudományi Szövetség készítette el (kiválasztható a feliratok közül).

Megnézem

Boldogabb családokért és ifjúságért II. kötet

Végül, de nem utolsó sorban szeretettel ajánljuk második saját könyvünket:

a “Boldogabb családokért és ifjúságért II. Kötet” című, “Javaslatok a családi élet válsága és a demográfiai válság megoldásához” alcímű kötetünket.

Kérjük, hogy jelezzék vásárlási igényüket az info@csaladtudomany.hu email címen.

Elolvasom

Köszönettel vesszük, ha másoknak is továbbítja hírlevelünket.

Családtudományi Körkép
A Családtudományi Szövetség hírlevele
https://csaladtudomany.hu

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, MInden jog fenntartva.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Kérjük, hogy segítse szakmai tevékenységünket, melyhez köszönettel várjuk adományát.
Számlaszámunk: 18203370-06042556-40010010

Levélcímünk:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Itt tudja beállításait frissíteni, vagy leiratkozni a listáról.
Ha továbbított levélként kapta, itt tud feliratkozni hírlevelünkre.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*