2023 április

Családtudományi Körkép
a Családtudományi Szövetség Hírlevele

2023/2

C:UsersMatyókaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordCSTSZ_Rollup_100x200cm_OK10241024_1.png

Kányádi Sándor: Április hónapja

Bolondos egy hónap
április hónapja,
hol kalap a fején,
hol báránybőr sapka.

Köpenyegbe burkol,
ingujjra vetkőztet;
mutatja a tavaszt
hol nyárnak, hol ősznek.

Hiába próbálnád
kilesni a kedvét,
túljár az eszeden,
mire észrevennéd.

Búsnak teszi magát,
szeme könnyben ázik,
mindegyre lehunyja
sűrű szempilláit.

Aztán gondol egyet,
fülig fut a szája,
s ránevet a fényben
hunyorgó világra.

Szeretettel továbbítjuk a Családtudományi Szövetség hírlevelét.

Kedves Olvasónk!

A Családtudományi Szövetség célja a két nem kapcsolatát, a házasságot és a családot meghatározó fontosabb értékek tudományos alapon történő megfogalmazása és népszerűsítése, ami segít az egyénnek és a közösségnek a testi és lelki egészség megőrzésében és védelmet, kapaszkodót nyújt a káros hatásokkal szemben.

Szövetségünk azon is dolgozik, hogy a fentiek alapján a tudományosan megfogalmazott értékek és módok átkerüljenek a gyakorlatba és „aprópénzre” váltva a hétköznapi életben is bárki számára elérhetőek alkalmazhatóak legyenek.

Gyakorlatban is alkalmazható segítséget szeretnénk nyújtani továbbá az ifjúsággal, családokkal foglalkozó szakembereknek a mindennapi munkájukhoz. Ezért fordítunk, feliratozunk és teszünk közre rendszeresen a „médiaajánló” rovatunkban családvédelemmel kapcsolatban egyre több kisfilmet, dokumentumfilmet.

Fordítsunk továbbra is kiemelkedő figyelmet kapcsolataink ápolására, erősítésére. Áprilisi számunkban ehhez kapcsolaterősítő tréningeket is találhatnak.

Aki teheti, kérjük támogassa munkánkat adományaival, vagy a hírlevelünk terjesztésével.

Családbarát üdvözlettel:
Csabai Tiborné
elnök

A Családtudományi Szövetség küldetése a jó házasságok és a stabil családok kialakulásának és fennmaradásának elősegítése.


felkiáltójel | Magyar Tancmuveszeti EgyetemAKTUÁLIS – Hírek, események, rendezvények

Szövetségünk továbbra is várja tagjai közé a családért, párkapcsolatért, gyermekekért tenni akaró szervezeteket, alapítványokat, jogi személyeket. Célunk ernyőszervezetként összefogni azokat a jó gyakorlattal rendelkező, jó módszerek birtokában lévő, vagy más, élet- és családvédő, családpasztorizációval foglalkozó jogi személyeket, akik elhivatottságot éreznek a gyermeknevelés, a fiatalok családi életre való felkészítése, a családok szellemi megsegítése, és felemelkedése, vagy akár az elváltak lelki támogatása terén.

Fontosnak tartjuk, hogy ezen szervezetek tudjanak egymásról, megismerjék egymást, hogy közös összefogással erőteljesebben tudjuk képviselni a hagyományos családmodellt és értékeket. Szeretnénk összegyűjteni és népszerűsíteni a jó gyakorlatokat, hogy átláthatóan és könnyen elérhetően jussanak el az adott területen dolgozó szakemberekhez, nevelőkhöz, szülőkhöz.

Várjuk tagjaink közé!
Jelentkezési űrlap itt található.

HolyHey Mobil app Alkalmazás 

Egy keresztény fiatalokból álló csapat fejleszti az alkalmazást, akiknek céljai sok helyen kapcsolódnak Szövetségünk céljaihoz is. Az alkalmazást fejlesztők egyetemi éveik után értékes tapasztalatokkal gazdagodtak informatika, marketing, üzletfejlesztés, pénzügy és sales területeken és elhatározták, hogy ezt a tudást hidak építésére fordítják.

Az alkalmazás fejlesztői azt szeretnék, hogy keresztény és útkereső közösségek kapcsolódni tudjanak egymáshoz minden ponton világszerte és városokon belül is, hogy könnyebben és gyorsabban érjenek célba rendezvények hírei, beszámolók, könyvajánlók, zenék, adományok és még rengeteg hír, információ. Az applikáción keresztül lehetőség lesz továbbá barátkozni, társat találni, ismerőst találni, gyülekezetet is találni.

A tervekről, az alkotókról a projekt honlapján olvasható további információ ITT


ELEMZÉS – Tanulmányok, összefüggések

1.) A globális társadalmi és érzelmi biztonsági állama: Az oktatás átalakítása a szexuális jogok és a progresszív egyetemes etika beágyazása érdekében

Az alábbi összefoglalót a Center for Family and Human Rights (USA) egy munkatársa készítette arról a drasztikus változásról, amit az ENSZ és az ügynöksége elérni kívánnak az oktatás, a szülő-gyerek és az iskola-diák kapcsolatrendszerben. Az ENSZ bikkfanyelvezet ellenére érdemes elmélyülni a szövegben, hogy lássuk, milyen összefogásra van szükség a család elleni támadások kivédéséhez. 

BEVEZETÉS

Az oktatási rendszerek politizálódása az Egyesült Államokban és külföldön az elmúlt évtizedben nagymértékben felerősödött, és vitákat váltottak ki olyan vitatott tantervek, mint a kritikai fajelmélet, az átfogó szexuális nevelés és a gender ideológiák megerősítése. Ezek a vitatott témák nemzetközileg is beágyazódtak az oktatási rendszerekbe, az egyes intézményektől kezdve az iskolatanácsokig és a szövetségi hivatalokig. 2022 szeptemberében az Egyesült Nemzetek Szervezete New Yorkban megrendezte az „Átalakuló oktatás csúcstalálkozóját”, amelynek célja egy „átalakuló” globális oktatási program és keretrendszer létrehozása volt minden ENSZ-tagállam számára.

A csúcstalálkozó az összes ENSZ-ügynökség nevében zajlott, mindenhol a saját speciális eszközökön és csatornákon keresztül érvényesített közös menetrendnek megfelelően. A megállapított program a döntéshozatalt a helyi és nemzeti szintről egy globalizált, „progresszív univerzalizmus az oktatásban” felé mozdítaná el. Az elmúlt években az ENSZ-ügynökségek egyre inkább elszakadtak a vitás társadalmi kérdésekben kialakult nemzetközi konszenzustól, és egyre merészebben támogatják a progresszív társadalmi értékrendet az oktatási, menekültügyi és segélyprogramokban. A csúcstalálkozó ezeknek az erőfeszítéseknek a konkretizálása volt, amely az oktatás céljának újra feltalálását javasolta, és olyan tantervi útmutatók kidolgozását tűzte ki célul, melyek a „társadalmi és érzelmi tanuláson” keresztül elsősorban a kultúrmérnöki társadalmi igazságosságra, a klímaaktivizmusra és a szexuális ideológiára összpontosítanak, kezdve a legformálhatóbb népességgel – a gyerekekkel.

A teljes cikket ITT olvashatják el

2.) Öt termékenységi mítoszról nőknek a reproduktív egészség megőrzéséhez

Az amerikai szerző úgy fogalmaz, hogy termékenységtudatossági tanácsadói és oktatói tapasztalatai alapján azt tapasztalja, hogy a nők igen keveset tudnak a termékenységükkel kapcsolatos biológiai folyamatokról, és ez a tudatlanság általában nem a saját hibájuk. A serdülőkoruktól a középkorukig a nőknek sajnos  nem sokat tanítanak a reproduktív egészségükről, amely szorosan összefügg az általános egészségükkel.

Valójában pontosan ez az oka annak, hogy a termékenységgel kapcsolatos problémák gyakran rendszerszintű hatásokban nyilvánulnak meg. Például ezért van az, hogy az endometriózisban szenvedőknek gyakran emésztési problémáik vannak, vagy hogy a policisztás ovárium szindrómában (PCOS) szenvedőknek gyakran súlyos cisztás pattanásaik vannak.

A teljes cikket ITT olvashatják el

3.) Az átfogó szexuális nevelés (comprehensive sexuality education = CSE) gyermekere veszélyes média és oktatási tartalmainak gyűjtése 

Kérjük segítse munkánkat és védje a gyermekeket azzal, hogy ha olyan média tartalmakat talál, amely veszélyezteti gyermekeinket, akkor azt ezen űrlap kitöltésével jelezze nekünk:

Űrlap:
Űrlap: az átfogó szexuális nevelés veszélyes tartalmainak gyűjtéséhez
Űrlap: az átfogó szexuális nevelés veszélyes tartalmainak gyűjtésére
Tájékoztatás a kérdőív használatához:

A lenti kérdőívben megtalálható kijelentések közül akár egyetlen elem is azt jelenti, hogy az elemzett anyag nem megfelelő gyermekek számára.
Köszönjük, hogy figyelve a médiát, tanterveket, tankönyveket, programokat, brosúrákat stb. A jelen űrlap kitöltésével védi gyermekeinket!

Program, kiadvány, média megnevezése amelyben veszélyes tartalmat talált:

Program, kiadvány, média megnevezése amelyben veszélyes tartalmat talált:

Kijelölés törlése

Célcsoport (korosztály):

Célcsoport (korosztály):

Kijelölés törlése

Az elemzendő anyag teljes szövege elérhető itt [link]:

Az elemzendő anyag teljes szövege elérhető itt [link]:

Kijelölés törlése
Veszélyes tartalmak

1. SZEXUALIZÁLJA A GYEREKEKET
A legtöbb CSE-anyag azon a filozófián alapul, hogy a gyermekek születésüktől fogva szexuális jellegűek, és hogy a gyermek szex egészséges és normális. Normálisként mutatja be a gyermek szexet, vagy érzéketlenné teszi a gyermekeket a szexuális dolgokra. Példát mutat be, ahol a gyermekek szexelnek, vagy arra utal, hogy sok társuk szexuálisan aktív. Felmagasztalja a szexet, grafikus anyagokat használ, kifejezetten szexuális szókincset tanít, vagy ösztönzi a szexuális élmények, látnivalók, fantáziák vagy vágyak megvitatását.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

1. SZEXUALIZÁLJA A GYEREKEKET
A legtöbb CSE-anyag azon a filozófián alapul, hogy a gyermekek születésüktől fogva szexuális jellegűek, és hogy a gyermek szex egészséges és normális. Normálisként mutatja be a gyermek szexet, vagy érzéketlenné teszi a gyermekeket a szexuális dolgokra. Példát mutat be, ahol a gyermekek szexelnek, vagy arra utal, hogy sok társuk szexuálisan aktív. Felmagasztalja a szexet, grafikus anyagokat használ, kifejezetten szexuális szókincset tanít, vagy ösztönzi a szexuális élmények, látnivalók, fantáziák vagy vágyak megvitatását.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

Kijelölés törlése

2. ARRA TANÍTJA A GYEREKEKET, HOGY BELEEGYEZZENEK A SZEXBE
Megtanítja a gyerekeket, hogyan tárgyaljanak a szexuális kapcsolatokról, hogyan kérjenek vagy szerezzenek "beleegyezést" más gyermekektől, hogy szexuális aktusra lépjenek velük. Megjegyzés: a „beleegyezést” gyakran a szexuális visszaélések megelőzésének zászlaja alatt tanítják. Bár ez felnőttek esetében megfelelő lehet, a kiskorú gyermekeket soha nem szabad arra ösztönözni, hogy „beleegyezzenek” a szexbe.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

2. ARRA TANÍTJA A GYEREKEKET, HOGY BELEEGYEZZENEK A SZEXBE
Megtanítja a gyerekeket, hogyan tárgyaljanak a szexuális kapcsolatokról, hogyan kérjenek vagy szerezzenek "beleegyezést" más gyermekektől, hogy szexuális aktusra lépjenek velük. Megjegyzés: a „beleegyezést” gyakran a szexuális visszaélések megelőzésének zászlaja alatt tanítják. Bár ez felnőttek esetében megfelelő lehet, a kiskorú gyermekeket soha nem szabad arra ösztönözni, hogy „beleegyezzenek” a szexbe.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

Kijelölés törlése

3. NÉPSZERŰSÍTI AZ ANÁLIS ÉS ORÁLIS SZEXET
Normalizálja ezeket a magas kockázatú szexuális viselkedéseket, és kihagynak létfontosságú orvosi tényeket, például a rendkívül magas STI (szexuálisan terjedő betegségek) fertőzési arányt (azaz HIV és HPV), valamint ezeknek a magas kockázatú szexuális aktusoknál az orális és anális rák előfordulási arányát.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

3. NÉPSZERŰSÍTI AZ ANÁLIS ÉS ORÁLIS SZEXET
Normalizálja ezeket a magas kockázatú szexuális viselkedéseket, és kihagynak létfontosságú orvosi tényeket, például a rendkívül magas STI (szexuálisan terjedő betegségek) fertőzési arányt (azaz HIV és HPV), valamint ezeknek a magas kockázatú szexuális aktusoknál az orális és anális rák előfordulási arányát.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

Kijelölés törlése

4. ELŐSEGÍTI A HOMOSZEXUÁLIS/BISZEXUÁLIS VISELKEDÉST
Normalizálja vagy elősegíti a különböző szexuális irányultságok elfogadását vagy feltárását, néha az állami oktatási törvények megsértésével. Kihagynak létfontosságú egészségügyi információt és/vagy orvosilag pontatlan információt adnak a homoszexualitásról vagy a homoszexuális szexről.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

4. ELŐSEGÍTI A HOMOSZEXUÁLIS/BISZEXUÁLIS VISELKEDÉST
Normalizálja vagy elősegíti a különböző szexuális irányultságok elfogadását vagy feltárását, néha az állami oktatási törvények megsértésével. Kihagynak létfontosságú egészségügyi információt és/vagy orvosilag pontatlan információt adnak a homoszexualitásról vagy a homoszexuális szexről.

IDÉZETEK ÉS RÉSZLETEK AZ ELEMZENDŐ ANYAGBÓL:

Kijelölés törlése

5. ELŐSEGÍTI A SZEXUÁLIS ÖRÖMÖT

Arra tanítja a gyermeket, hogy joguk van a szexuális élvezethez, vagy arra ösztönzi őket, hogy keressék a szexuális örömöket. Nem mutatja be a szexuálisan aktív gyermekek halmozottan negatív eredményeire vonatkozó adatokat.

5. ELŐSEGÍTI A SZEXUÁLIS ÖRÖMÖT

Arra tanítja a gyermeket, hogy joguk van a szexuális élvezethez, vagy arra ösztönzi őket, hogy keressék a szexuális örömöket. Nem mutatja be a szexuálisan aktív gyermekek halmozottan negatív eredményeire vonatkozó adatokat.

Kijelölés törlése

6. ELŐSEGÍTI AZ EGYÉNI ÉS/VAGY KÖLCSÖNÖS MASZTURBÁLÁST

Míg a maszturbálás része lehet a gyermekek normális fejlődésének, ösztönzi a maszturbációt fiatalabb korban, ami még sebezhetőbbé teszi a gyermekeket a pornográfia, a szexuális függőségek és a szexuális kizsákmányolás felé. Megtanítja a gyerekeket maszturbálni. Arra is ösztönzi a gyerekeket, hogy vegyenek részt kölcsönös maszturbációban.

6. ELŐSEGÍTI AZ EGYÉNI ÉS/VAGY KÖLCSÖNÖS MASZTURBÁLÁST

Míg a maszturbálás része lehet a gyermekek normális fejlődésének, ösztönzi a maszturbációt fiatalabb korban, ami még sebezhetőbbé teszi a gyermekeket a pornográfia, a szexuális függőségek és a szexuális kizsákmányolás felé. Megtanítja a gyerekeket maszturbálni. Arra is ösztönzi a gyerekeket, hogy vegyenek részt kölcsönös maszturbációban.

Kijelölés törlése

7. NEM MEGFELELŐ MÓDON ÖSZTÖNZI AZ ÓVSZER HASZNÁLATÁT

Ösztönzi az óvszerek használatát azáltal, hogy „biztonságosnak”, sőt „mókásnak” vagy élvezetesnek tartja azt. Kifejezetten szexuális tartalmú módszereket használnak (pl. pénisz és vagina modellek, csábító szerepjátékok stb.) az óvszer használatának ösztönzésére a gyermekek számára. Orvosilag pontatlan információt nyújtanak az óvszer hatékonyságáról, és elhagyják vagy alábecsülik a hibaszázalékot. Azt sugallják, hogy az óvszerek teljes védelmet nyújtanak a terhesség vagy a szexuálisan terjedő betegségek ellen.

7. NEM MEGFELELŐ MÓDON ÖSZTÖNZI AZ ÓVSZER HASZNÁLATÁT

Ösztönzi az óvszerek használatát azáltal, hogy „biztonságosnak”, sőt „mókásnak” vagy élvezetesnek tartja azt. Kifejezetten szexuális tartalmú módszereket használnak (pl. pénisz és vagina modellek, csábító szerepjátékok stb.) az óvszer használatának ösztönzésére a gyermekek számára. Orvosilag pontatlan információt nyújtanak az óvszer hatékonyságáról, és elhagyják vagy alábecsülik a hibaszázalékot. Azt sugallják, hogy az óvszerek teljes védelmet nyújtanak a terhesség vagy a szexuálisan terjedő betegségek ellen.

Kijelölés törlése

8.  ÖSZTÖNZI A KORAI SZEXUÁLIS AUTONÓMIÁT

Azt tanítja a gyerekeknek, hogy válasszák a szexet, amikor úgy érzik, hogy készen állnak arra, vagy ha találnak egy megbízható partnert. Nem szolgáltatnak adatokat a korai nemi élet jól dokumentált negatív következményeiről. Nem bíztatják a szexuálisan aktív gyermekeket, hogy térjenek vissza az önmegtartóztatáshoz.

8.  ÖSZTÖNZI A KORAI SZEXUÁLIS AUTONÓMIÁT

Azt tanítja a gyerekeknek, hogy válasszák a szexet, amikor úgy érzik, hogy készen állnak arra, vagy ha találnak egy megbízható partnert. Nem szolgáltatnak adatokat a korai nemi élet jól dokumentált negatív következményeiről. Nem bíztatják a szexuálisan aktív gyermekeket, hogy térjenek vissza az önmegtartóztatáshoz.

Kijelölés törlése

9. Tévesen Értelmezi Az Önmegtartóztatást

Nem az önmegtartóztatást (vagy az önmegtartóztatás visszaállítását) tekinti a fő célnak. Csak futólag említi az önmegtartóztatást.

Azt tanítják a gyerekeknek, hogy minden szexuális tevékenység – a „védelem nélküli” szex kivételével – elfogadható, sőt egészséges. Az önmegtartóztatást, valamint a szexet az óvszer használatával ugyanolyan jó lehetőségnek mutatja be a kisgyermekek számára.

9. Tévesen Értelmezi Az Önmegtartóztatást

Nem az önmegtartóztatást (vagy az önmegtartóztatás visszaállítását) tekinti a fő célnak. Csak futólag említi az önmegtartóztatást.

Azt tanítják a gyerekeknek, hogy minden szexuális tevékenység – a „védelem nélküli” szex kivételével – elfogadható, sőt egészséges. Az önmegtartóztatást, valamint a szexet az óvszer használatával ugyanolyan jó lehetőségnek mutatja be a kisgyermekek számára.

Kijelölés törlése

10. Transzgender Ideológia Népszerűsítése

Elősegítik a különböző nemi identitások megerősítését és/vagy feltárását. Arra tanítják a gyermekeket, hogy megváltoztathatják a nemüket vagy többneműként azonosíthatják magukat, vagy más tudománytalan és orvosilag pontatlan elméleteket is bemutatnak. Nem tanítanak meg arra, hogy a legtöbb nemi identitászavarban szenvedő gyermeknek a felnőttkorban sem szűnik meg a zavartsága, és hogy az extrém nemi zavar egy mentális zavar (gender disphoria), amely mentális egészségügyi beavatkozással kezelhető.

10. Transzgender Ideológia Népszerűsítése

Elősegítik a különböző nemi identitások megerősítését és/vagy feltárását. Arra tanítják a gyermekeket, hogy megváltoztathatják a nemüket vagy többneműként azonosíthatják magukat, vagy más tudománytalan és orvosilag pontatlan elméleteket is bemutatnak. Nem tanítanak meg arra, hogy a legtöbb nemi identitászavarban szenvedő gyermeknek a felnőttkorban sem szűnik meg a zavartsága, és hogy az extrém nemi zavar egy mentális zavar (gender disphoria), amely mentális egészségügyi beavatkozással kezelhető.

Kijelölés törlése

11. Ösztönzi A Fogamzásgátlást/Abortuszt A Gyermekek Számára

Az abortuszt biztonságos vagy pozitív lehetőségként mutatja be, miközben eltekint a potenciálisan negatív fizikai és mentális egészségügyi következményekről szóló adatoktól. Arra tanítják a gyermekeket, hogy joguk van az abortuszhoz, és ilyen szolgáltatókhoz utalják őket.

Ösztönzik a fogamzásgátlók használatát, miközben nem mutatják be a hibaszázalékot és a mellékhatásokat.

11. Ösztönzi A Fogamzásgátlást/Abortuszt A Gyermekek Számára

Az abortuszt biztonságos vagy pozitív lehetőségként mutatja be, miközben eltekint a potenciálisan negatív fizikai és mentális egészségügyi következményekről szóló adatoktól. Arra tanítják a gyermekeket, hogy joguk van az abortuszhoz, és ilyen szolgáltatókhoz utalják őket.

Ösztönzik a fogamzásgátlók használatát, miközben nem mutatják be a hibaszázalékot és a mellékhatásokat.

Kijelölés törlése

12. Elősegíti Az Egyenrangú Személyek Közötti Szexuális Felvilágosítást Vagy A Szexuális Jogok Képviseletét

Gyermekeket arra képeznek, hogy más gyermekeket tanítsanak a szexről vagy a szexuális élvezetről, egyenrangú kezdeményezéseken keresztül. Gyermekeket toboroznak szóvivőnek, hogy támogassák a rendkívül ellentmondásos szexuális jogokat (beleértve magához a CSE-hez való jogot), vagy hogy támogassák az abortuszt.

12. Elősegíti Az Egyenrangú Személyek Közötti Szexuális Felvilágosítást Vagy A Szexuális Jogok Képviseletét

Gyermekeket arra képeznek, hogy más gyermekeket tanítsanak a szexről vagy a szexuális élvezetről, egyenrangú kezdeményezéseken keresztül. Gyermekeket toboroznak szóvivőnek, hogy támogassák a rendkívül ellentmondásos szexuális jogokat (beleértve magához a CSE-hez való jogot), vagy hogy támogassák az abortuszt.

Kijelölés törlése

13. Aláássa A Családi Értékeket És A Vallási Meggyőződéseket

Arra ösztönzik a gyermekeket, hogy megkérdőjelezzék szüleik hitét, vagy kulturális, vagy vallási értékeiket a nemmel, a szexuális irányultsággal vagy a gender identitással kapcsolatban

13. Aláássa A Családi Értékeket És A Vallási Meggyőződéseket

Arra ösztönzik a gyermekeket, hogy megkérdőjelezzék szüleik hitét, vagy kulturális, vagy vallási értékeiket a nemmel, a szexuális irányultsággal vagy a gender identitással kapcsolatban

Kijelölés törlése

14. Aláássa A Szülői Jogokat

Arra tanítja a gyermekeket, hogy szüleiktől a titoktartásra és a magánéletre vonatkozó jogokkal rendelkeznek. Megtanítja a gyermekeket szexuális árucikkekhez vagy szolgáltatásokhoz való hozzáférésre, beleértve az abortuszt is, szülői beleegyezés nélkül. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy ne mondják el szüleiknek, hogy mit tanítanak nekik a szexről az iskolában

14. Aláássa A Szülői Jogokat

Arra tanítja a gyermekeket, hogy szüleiktől a titoktartásra és a magánéletre vonatkozó jogokkal rendelkeznek. Megtanítja a gyermekeket szexuális árucikkekhez vagy szolgáltatásokhoz való hozzáférésre, beleértve az abortuszt is, szülői beleegyezés nélkül. Megtanítja a gyerekeket arra, hogy ne mondják el szüleiknek, hogy mit tanítanak nekik a szexről az iskolában

Kijelölés törlése

15. Gyermekekre Káros Forrásokat Mutat Be

Hivatkozás gyermekekre káros weboldalakra, anyagokra vagy külső entitásokra. Kifejezetten utalnak a Planned Parenthood-ra [abortuszklinika] vagy leányvállalataira, partnereikre, melyek jövedelmező szolgáltatásokkal vagy árukkal rendelkeznek (azaz szexuális tanácsadás, óvszerek, fogamzásgátlók, nemi hormonok, szexuális úton terjedő betegségek vizsgálata és kezelése, abortuszok stb.).

Kérjük, vegye figyelembe: érdekellentét áll fenn minden olyan esetben, amikor egy entitás, amely a gyermekek szexualizálásából profitál, részt vesz szexuális oktatási programok létrehozásában vagy végrehajtásában.

15. Gyermekekre Káros Forrásokat Mutat Be

Hivatkozás gyermekekre káros weboldalakra, anyagokra vagy külső entitásokra. Kifejezetten utalnak a Planned Parenthood-ra [abortuszklinika] vagy leányvállalataira, partnereikre, melyek jövedelmező szolgáltatásokkal vagy árukkal rendelkeznek (azaz szexuális tanácsadás, óvszerek, fogamzásgátlók, nemi hormonok, szexuális úton terjedő betegségek vizsgálata és kezelése, abortuszok stb.).

Kérjük, vegye figyelembe: érdekellentét áll fenn minden olyan esetben, amikor egy entitás, amely a gyermekek szexualizálásából profitál, részt vesz szexuális oktatási programok létrehozásában vagy végrehajtásában.

Kijelölés törlése

A segédletet a Family Watch International állította össze. Az átfogó szexuális nevelés programját bemutató filmet magyar felirattal megtekinthetik itt.

Az űrlap tartalma  ezen oldalon tekinthető meg.


JÓ GYAKORLAT – szakmai szervezetek, bevált programok bemutatása

Szövetségünk nagy hangsúlyt fektet annak bemutatására, hogy a megfogalmazott értékeket hogyan lehet a gyakorlatban is átadni, elérhetővé tenni. Ezen rovatunkban időről-időre szeretnénk bevált és működő jó gyakorlatokat ismertetni.

1.) Párkapcsolati tréning: Íme az első számú dolog, ami sikeressé teszi a kapcsolatokat – állítják pszichológusok, akik 40 ezer párt vizsgáltak.

Pszichológusokként több mint 40 000, párterápia alatt álló párt tanulmányoztunk. Emellett 35 éve élünk boldog házasságban, így egy-két dolgot tudunk a sikeres kapcsolatokról.

Egy laboratóriumi vizsgálatban például 94%-os pontossággal meg tudtuk jósolni, hogy egy házasság tartós lesz-e – miután mindössze 15 percig figyeltük a párokat. Az egyik legnagyobb meghatározó tényező az volt, hogy a pár milyen gyakran “fordult” a párja felé ahelyett, hogy “elfordult volna”.

Az első számú dolog, ami sikeressé teszi a kapcsolatokat: “Felé fordulás”

Amikor egy pár tagjai egymás felé fordulnak, olyan dolgokat tesznek és válaszolnak, amelyeket mi “kapcsolatfelvételi ajánlatoknak” nevezünk. Az ajánlatok egészen apró dolgoktól kezdődhetnek – mint például, hogy megpróbálják felkelteni a párjuk figyelmét azzal, hogy a nevükön szólítják egymást – az, egészen nagy dolgokig bezárólag, – mint például, hogy mélyebb szükségletek kielégítését kérik.

Olvassa tovább ITT

2.) Nagy Péter: „Bukósisak az Élethez” – Keresztény Életstratégia Program

Sok fiatal indul el úgy otthonról, hogy a legalapvetőbb életszabályokkal sincs tisztában, vagyis a legminimálisabb védőfelszerelés sem áll rendelkezésére, márpedig az élet nem veszélytelen utazás. Jó lenne tehát legalább egy Bukósisak, amit viszont célszerű még az elindulás előtt felvenni. Az „esemény utáni bukósisak” sajnos már nem sokat ér…

A „Bukósisak az Élethez” – Keresztény Életstratégia Program közel másfél évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalatra épül. A kötet segítséget kíván nyújtani minden osztályfőnök, pedagógus, hitoktató és intézmény számára, akik tanítványaikat nemcsak okosakká, hanem bölcsekké is szeretnék nevelni.

Elolvasom


C:UsersMatyókaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordMouse Click Free Vector Icon Collection Design2.jpg

MÉDIA-AJÁNLÓ – szakmai videók, könyvek, cikkek

1. Meleg ábécéskönyv?

Minden kisgyerek ábécéskönyvből tanul meg írni és olvasni.

Vajon van olyan kisgyerek, aki meleg? Vajon neki szüksége lenne egy melegek számára készített ábécéskönyvre? Vajon a meleg aktivisták valóban megcsinálhatnak bármit, ami eszükbe jut az érzékenyítés területén?

Magyarországon még nem, de az Egyesült Államokban már megjelent az első Meleg ábécéskönyv (GayBC).

MEGNÉZEM

2. Nemváltoztatás és ottalvós pizsamaparti

Tények és hiedelmek, továbbá tanácsok gender diszfóriás gyerekek szüleinek.
Egy nemváltoztató és nemet visszaváltoztató 23 éves hölgy története.

Magyar felirattal megtekintheti ITT

3.) Európai Családtudományi Szemle (ECSSZ)

Időszakosan megjelenő elektronikus folyóirat 
Európai Családtudományi Szemle a Családtudományi Szövetség és az Európai Családtudományi Társaság által működtetett, és neves szakemberek által írt, szerkesztett internetes folyóirat. Tanulmányaikat itt egységes szerkezetbe foglalva olvashatják. A folyóiratnak 2014-ben és 2015-ben megjelent már egy-egy száma magyarul, 2019-től megújult formában, immár magyarul és bizonyos mértékben angolul is olvasható.

A weboldal a CSTSZ honlap főmenüben vagy ITT érhető el.


 KÖNYVAJÁNLÓ

1.) A kiemelkedően eredményes házasságok 7 szokása

A párkapcsolatok rengeteg új kihívás előtt állnak, ezért hathatós eszközökre van szükségük a szerető, támogató családi légkör fenntartására. Stephen R. Covey, A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokásának szerzője ezúttal feleségével, testvérével és sógornőjével együtt azt mutatja be, miként alkalmazták ők, és hogyan gyakorolhatják mások is ezeket az időtálló, sokszorosan bevált alapelveket egy bensőséges, erős és boldog házasság megteremtéséhez.

A könyvbe beleolvasni és megrendelni a Harmat Kiadó honlapján lehet.

 

2.) Gyermeket váró párok kézikönyve

Leendő szülők és az őket felkészítő szakemberek részére


A sikeres családalapítás és csecsemőnevelés nemcsak a szülők szeretetén, hanem tudásán, felkészültségén is alapul. A sikerhez vezető út nem titok! A könyv bevezeti Önöket a családi élet világába, a várva várt gyermek érkezésétől az első hat hónapon át! Segít megértetni az első gyermek érkezésével kapcsolatos változásokat a párkapcsolatukban, a rokonsági viszonyokban. Igaz családi történetek bemutatásával érzékelhetik ezen időszak nehéz helyzeteit.
11 ábra és 14 táblázat segíti az első hat hónap teendőinek megértését. Csaknem 50, babaápolással kapcsolatos szituációs helyzet bemutatása után döntési helyzetekbe kerülve kell kiválasztani és utána leellenőrizni, hogy Önök mit és hogyan tennének a csecsemőjükkel. Bemutatja azokat a szakembereket, akik az Önök segítségére lesznek.

További tájékoztató és Megrendelhető ITT

3.) Családot alapító párok felkészítésének elmélete és gyakorlata

A családalapításra, szülőségre felkészítés nagyon szép, de nem könnyű feladat. A nehézség forrása, hogy elkerülhetetlen a téma multidiszciplináris szemléletű szakmai megközelítése, a szakember részéről a téma alapos ismerete, a komplex tudás és a holisztikus személet. Mindezek mellett az sem könnyű, hogy bármilyen hosszú ideje is dolgozik egy szakember a családokkal, soha nem találkozik két egyforma családdal. Sokáig váratott magára a most kezében tartott, hiánypótló jelleggel íródott könyv, melynek célja, hogy a családot alapító párokkal, első gyermeket váró szülőkkel foglalkozó, a sikeres családalapításra és gyermekvállalásra őket felkészítő szakemberek mindennapi szakmai munkáját segítse, a szakemberek házikönyvtárába kerüljön.

Ajánljuk e könyvet mindazon szakembereknek, akik a témával hivatásszerűen foglalkoznak: egészségügyi, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, szociális szakembereknek, pedagógusoknak, felsőoktatásban oktatóknak és azoknak, akiknek jövőbeni terveik között szerepel, hogy belevágjanak ebbe a nagyon szép szakmai munkába.

További tájékoztató és megrendelhető ITT

4.) Boldogabb családokért és ifjúságért II. kötet

Végül de nem utolsó sorban szeretettel ajánljuk második saját könyvünket:

a “Boldogabb családokért és ifjúságért II. Kötet” című, “Javaslatok a családi élet válsága és a demográfiai válság megoldásához” alcímű kötetünket.

Bővebben ITT 

Kérjük, hogy jelezzék vásárlási igényüket az info@csaladtudomany.hu email címen.


Családtudományi Körkép
Megjelenik online
Feliratkozás: Kapcsolat oldalon
https://csaladtudomany.hu
info@csaladtudomany.hu