Mi ez az átfogó szexualitás nevelés (CSE)?

Mi ez az átfogó szexualitás nevelés (CSE)?

Egyre több amerikai államban van valamilyen formában átfogó szexuális felvilágosítás (CSE) az állami iskolákban. Ez a videó bemutatja, hogy mi a CSE, bemutatja a mögötte álló szervezeteket, az általuk képviselt világnézetet és a mintatantervet. Ezt az információt minden, a közoktatásban tanuló (1-12 osztályos) gyermek szüleinek ismerniük kell.

A Protect Our Kids videója, magyar felirattal

A nemváltoztatás a gyermekbántalmazás egy formája

A nemváltoztatás a gyermekbántalmazás egy formája

Walt Heyer amerikai író és előadó, aki nem visszaváltoztatáson esett át, és nyolc évig transznemű nőként élt, mielőtt 1991-ben nemet változtatott.

Walt a Ruth Institute 4. éves csúcstalálkozóján osztotta meg üzenetét. Üzenete arról szólt, hogy nem azért volt nemi inkongruenciája, mert nem a megfelelő testben volt, hanem azért, mert az a három ember, akit szeretett, és akiben bíznia kellett volna, mindannyian bántalmazást követtek el vele szemben. Az egész egy lila ruhával kezdődött a nagymamájától, kemény verésekkel folytatódott, hogy fegyelmezzék őt a ruha iránti szeretete miatt, és a nagybátyja által elkövetett szexuális zaklatásban csúcsosodott ki. Amikor elmondta a szüleinek, hogy mit tett a nagybátyja, azok hazugnak nevezték, és azt mondták, hogy a nagybátyja soha nem tett volna ilyet.

Walt felnőttként nagyon sikeres lett, szakmailag. Az autóiparban és a technológiai szektorban is magas beosztásban dolgozott, de valami nem stimmelt. Újra és újra előkerült a női ruhát viselő alteregója, és éveken át küzdött a nemi inkongruenciával. Amikor végül felkereste a kor vezető gender-specialistáját, a szakember nem is firtatta a gyerekkorában tapasztalt problémáit, hanem csupán azt állította, hogy Walt problémája testi eredetű, és hogy a megoldás egy nemváltoztató műtét lenne. Walt nyolc évig “Lauraként” élt, de miután a műtét okozta eufória elmúlt, egyre inkább elkeseredett. Elmondása szerint ez idő alatt kevés barátja közül az egyik nem volt hajlandó “Laurának” szólítani, hanem ragaszkodott ahhoz, hogy eredeti nevén szólítsa. Ez a barát biztosította az igazságot és az együttérzést, amit Waltnak hallania kellett.

Ha Önt is érintette a nemi inkongruencia, látogasson el Walt honlapjára: https://sexchangeregret.com/.

Ha Önt is érinti a nemi inkongruencia, és szeretne segítséget találni, kérjük, látogasson el a következő oldalra: transregret.com.

Ha többet szeretne megtudni a témáról, látogasson el tudásközpontunkba: http://ruthinstitute.org/resource-cen.

Magyar felirattal. Köszönjük a Ruth Institute hozzájárulását a felirat elkészítéséhez.

A szexuális forradalom áldozatainak 10 legfontosabb csoportja (2)

Paul Sullins atya, Ph.D. elmagyarázza, hogy a szexuális forradalom hogyan hatott sok millió ember életére. Itt bemutatja a szexuális forradalom áldozatainak tíz legfontosabb kategóriáját.

A szexuális forradalom áldozatairól szóló, csak a tényeket tartalmazó előadás,  amely a Ruth Intézet 2022 júliusi konferenciáján hangzott el.

Az előadás második része.

Magyar felirattal

Az előadáshoz tartozó prezentáció megtekinthető itt.

Counting the Casualties of the Sexual Revolution – Fr. Paul Sullins

A szexuális forradalom áldozatainak 10 legfontosabb csoportja

Paul Sullins atya, Ph.D. elmagyarázza, hogy a szexuális forradalom hogyan hatott sok millió ember életére. Itt bemutatja a szexuális forradalom áldozatainak tíz legfontosabb kategóriáját.

A szexuális forradalom áldozatairól szóló, csak a tényeket tartalmazó előadás 1. része,  amely a Ruth Intézet 2022 júliusi konferenciáján hangzott el. Az előadás második része is hamarosan elkészül.

Magyar felirattal

Az előadáshoz tartozó prezentáció megtekinthető itt.

Counting the Casualties of the Sexual Revolution – Fr. Paul Sullins

A szex közgazdaságtana

A szex közgazdaságtana

Az Austin Institute for the Study of Family and Culture kihívást jelentő videója erősen szűkített értelmezésben mutatja be az emberi szexualitást, mivel a szex természetét kizárólag a kereslet és kínálat mechanikus kapcsolatára redukálja.

Mégis sok fontos igazságot tár fel arról, hogyan működik a szex a társadalmunkban – különösen arról, hogy a fogamzásgátló tabletta mit tett a házasság intézményének tönkretételéért.

Magyar felirat

Dr. Surányi-Vadas Tímea

Dr. Surányi-Vadas Tímea (Családtudományi Szövetség alelnöke, Jövője Van Alapítvány elnöke):

A Jövője Van Alapítvány bemutatása, működése

 

Komlósi Piroska

Dr. Komlósi Piroska (Károli Gáspár Egyetem docense, klinikai szakpszichológus)

A Családi Életre Nevelés (CSÉN) oktató-képzés alakulása és jelen állapota