A harmadik út – homoszexualitás és a katolikus egyház


A filmben számos érintett mellett megszólal Jason Evert, Mike Schmitz atya, Chris Stefanick és Christopher West. Magyar felirattal

A film címe egyben utalás a homoszexualitással kapcsolatos katolikus álláspontra, amely egyrészt elutasítja a homoszexualitás elleni bigottságot, másrészt pedig a homoszexuális tevékenység feltétel nélküli jóváhagyását.

A csodálatos és megható filmben több olyan hívő katolikus első kézből származó tanúvallomása szerepel, akik homoszexuális vonzalommal küzdenek. Legtöbbjük erősen benne volt a meleg körökben, mielőtt elkötelezte volna magát a tisztaság mellett. Tapasztalataik új megvilágításba helyezik a dolgokat és megmutatják, hogyan segíthetnek a katolikusok azoknak, akik azonos neműek felé vonzalmat éreznek. Történetük végül megerősíti azt a nagy örömet és szabadságot, amelyet az Egyház tanítása, a hiteles szeretetre összpontosító “harmadik út” nyújt.

Szánjon rá 40 percet és nézze meg a teljes dokumentumfilmet. Ennél erőteljesebb és felemelőbb filmet aligha fog találni.
A filmben számos érintett mellett megszólal Jason Evert, Mike Schmitz atya, Chris Stefanick és Christopher West.

A PárKatt videója, magyar felirattal.