A nemváltoztatás a gyermekbántalmazás egy formája


Walt Heyer amerikai író és előadó, aki nem visszaváltoztatáson esett át, és nyolc évig transznemű nőként élt, mielőtt 1991-ben nemet változtatott.

Walt a Ruth Institute 4. éves csúcstalálkozóján osztotta meg üzenetét. Üzenete arról szólt, hogy nem azért volt nemi inkongruenciája, mert nem a megfelelő testben volt, hanem azért, mert az a három ember, akit szeretett, és akiben bíznia kellett volna, mindannyian bántalmazást követtek el vele szemben. Az egész egy lila ruhával kezdődött a nagymamájától, kemény verésekkel folytatódott, hogy fegyelmezzék őt a ruha iránti szeretete miatt, és a nagybátyja által elkövetett szexuális zaklatásban csúcsosodott ki. Amikor elmondta a szüleinek, hogy mit tett a nagybátyja, azok hazugnak nevezték, és azt mondták, hogy a nagybátyja soha nem tett volna ilyet.

Walt felnőttként nagyon sikeres lett, szakmailag. Az autóiparban és a technológiai szektorban is magas beosztásban dolgozott, de valami nem stimmelt. Újra és újra előkerült a női ruhát viselő alteregója, és éveken át küzdött a nemi inkongruenciával. Amikor végül felkereste a kor vezető gender-specialistáját, a szakember nem is firtatta a gyerekkorában tapasztalt problémáit, hanem csupán azt állította, hogy Walt problémája testi eredetű, és hogy a megoldás egy nemváltoztató műtét lenne. Walt nyolc évig “Lauraként” élt, de miután a műtét okozta eufória elmúlt, egyre inkább elkeseredett. Elmondása szerint ez idő alatt kevés barátja közül az egyik nem volt hajlandó “Laurának” szólítani, hanem ragaszkodott ahhoz, hogy eredeti nevén szólítsa. Ez a barát biztosította az igazságot és az együttérzést, amit Waltnak hallania kellett.

Ha Önt is érintette a nemi inkongruencia, látogasson el Walt honlapjára: https://sexchangeregret.com/.

Ha Önt is érinti a nemi inkongruencia, és szeretne segítséget találni, kérjük, látogasson el a következő oldalra: transregret.com.

Ha többet szeretne megtudni a témáról, látogasson el tudásközpontunkba: http://ruthinstitute.org/resource-cen.

Magyar felirattal. Köszönjük a Ruth Institute hozzájárulását a felirat elkészítéséhez.