Családi életre nevelés

D:\Életünk a Család!\2016_logók\logó_kicsi.bmpÉLETÜNK A CSALÁD

Nonprofit Közhasznú Kft.
Egyik fő profilja a CSÉN, azaz a családi életre nevelés

„…Elgondolkodtatás, rávezetés, személyesség, érintődés…” 

A „BOLDOGABB CSALÁDOKÉRT”® Családi Életre Nevelés (CSÉN) program szellemiségét jelzik a szavak, melyek nemcsak a sokak által már jól ismert család-órák hangulatát, hanem a programhoz kapcsolódó 2*60 órás akkreditált pedagógus-továbbképzéseket is jellemzik.

Júniusban lezárultak a tavalyi tanév „BOLDOGABB CSALÁDOKÉRT”® CSÉN program Módszertani Alapképzései.  Nagy volt az érdeklődés a programba bekapcsolódni vágyó Váci Egyházmegyei iskolák pedagógusai részéről. Közel 80 fő részvételével zajlottak a képzések. A vírushelyzet adta főként online képzési lehetőség komoly kihívást jelentett a 90%-ban gyakorlati jellegű módszertani képzés megvalósításában. A korábbi képzéseinken nagy hangsúlyt fektettünk a foglalkozáselemek személyes átélésére, melyet meg szerettünk volna tartani. A képernyőn keresztül bekapcsolódó 10-15 főből igyekeztünk valódi csoportokat formálni, interaktívvá és közös munkává téve a képzési alkalmakat. Nagy örömünkre valódi csoportok formálódtak a résztvevőkből, mialatt a Program tematikáját lépésről lépésre végigvettük. Saját tapasztalatunk és a résztvevők visszajelzései alapján az online térben megvalósuló képzés is meg tudta őrizni a mottóban rögzített saját arculatát.

Az idei tanévben már a Váci Egyházmegye mellett a Szombathelyi Egyházmegyei pedagógusok is bekapcsolódhatnak. Bizakodunk abban, hogy más egyházmegyék is jelentkeznek, előkészület alatt áll egy budapesti helyszínű képzés melynek helyszíne és időpontja egyeztetés alatt van.

A képzések általános tájékoztatója itt olvasható.