Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szakmai nap a gyerekvállalás kérdéseiről

2023. December 8. @ 10:00 am - 4:00 pm UTC+2

2500Ft

  • Lelkipásztorkodás során találkoztál már olyan párokkal, akik nagyon szeretnének gyermeket, de valamiért épp nem érkezik a gyermekáldás?
  • Találkoztál olyanokkal, akik jelenleg nem állnak készen újabb gyermekáldásra, de nem tudják, mi a jézusi tanításnak megfelelő megoldás?
  • Szívesen segítenél nekik, de még Neked is szükséged van szélesebb körű tájékozódásra?
  • Akkor gyere el, mert ebben segít ez a szakmai nap!
December 8-án Van megoldás címmel, több tagszervezetünk részvételével szakmai napot szervez a gyermekvállalás nehéz kérdéseiről papok és lelkipásztori munkatársak számára az MKPK Családügyi Bizottsága, az Országos Lelkipásztori Intézet, valamit a Katolikus Szeretetszolgálat.
Amikor a szülőkben ott él a vágy, hogy gyermeket szeretnének, de nem érkezik baba – ez válságot jelenthet mind férfi-női mivoltukban, mind a párkapcsolatukban, de a hitükben is. Bár a világ számos megoldást kínál a termékenységi nehézségekre, mi azonban erkölcsi értékrendünkkel összhangban szeretnénk segítséget és szempontokat adni, hogy mit mondhat, hová irányíthatja a párt a pap, ma milyen lehetőségek érhetőek el. 
Előfordulhat azonban nehézségként az is, hogy a család úgy érzi, nem tudnak újabb gyermeket vállalni.  A szakmai napon beszélünk arról is, hogy milyen mai, tudományosan megalapozott módszerekhez, cikluskövetési szakemberekhez fordulhatnak a párok, ha el szeretnék kerülni a gyermekáldást, és miért nem a fogamzásgátlás jelenti a valódi megoldást ebben az esetben.
Hívjuk és várjuk a paptestvéreket és diakónusokat, lelkipásztori munkatársakat, mert őszinte választ kaphatnak erkölcsi és gyakorlati kérdéseikre egyaránt. Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a meghívásunkat, sokan mernek és akarnak kérdezni.

Interjú Marton Zsolt családrerefens püspökkel a szakmai napról

További információ, részletes program

Regisztráció ITT

Jelentkezési határidő: 2023. december 06.

Details

Date:
2023. December 8.
Time:
10:00 am - 4:00 pm UTC+2
Cost:
2500Ft
Event Tags:
, ,

Organiser

MKPK Családügyi Bizottsága

Venue

MKPK Irodaház
Városligeti fasor 42.
Budapest, Pest 1068 Magyarország