Hírlevél 2022 február

Családtudományi Körkép
a Családtudományi Szövetség Hírlevele

2022/1

C:UsersMatyókaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordCSTSZ_Rollup_100x200cm_OK10241024_1.png

 

A Családtudományi Szövetség 2022. évi első hírlevelét olvassa.

Ezúttal rövid különszámot jelentetünk meg – elkészült a Roe kontra Wade mozifilm előzetese.

Hamarosan elérhető lesz honlapunkon a teljes film, magyar felirattal.

 

 

 

 

 

 

A Családtudományi Szövetség küldetése a jó házasságok és a stabil családok kialakulásának és fennmaradásának elősegítése.

 


    


 

C:UsersMatyókaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordMouse Click Free Vector Icon Collection Design2.jpgMÉDIA-AJÁNLÓ

 

 1.) Roe kontra Wade – előzetes

Roe-Wade-bwA ROE KONTRA WADE az amerikai történelem egyik legvitatottabb esetét dolgozza fel, az 1973-as legfelsőbb bírósági ügyhöz vezető eseményeket követi nyomon.  Ekkor legalizálták az abortuszt az Egyesült Államokban. Dr. Bernard Nathanson és Dr. Mildred Jefferson összecsap az életpárti és az abortuszpárti táborok képviseletében. A film feltárja az igazságot a mérföldkőnek számító bírósági ítéletről, bemutatja az esemény körüli motivációkat, hazugságokat és összefüggéseket.

A filmet 2021 áprilisában mutatták be. Különös aktualitása, hogy hamarosan várható a közel ötven éve lezajlott ügy felülvizsgálata Amerikában. Ez alapjaiban változtathatja meg az abortusz helyzetét nemcsak Amerikában, de szerte az egész világon.
(Szöveg forrása: movieguide.org)

A Családtudományi Szövetség ezzel az előzetessel kívánja felhívni a figyelmet a filmre, melynek magyar feliratos változata nemsokára elérhető lesz  a Szövetség honlapján. Szerzői jogi korlátozások miatt az előzetest és később a filmet is kizárólag magyarországi felhasználók tudják megtekinteni ezen a honlapon.

A környező és más országokban élő magyarokat kérjük, hogy javasolják a film további nyelveken történő feliratának elkészítését a helyi életvédő szervezeteknek.  A Családtudományi Szövetség szívesen segít a a film készítőivel történő kapcsolatfelvételben. Érdeklődésüket kérjük, hogy jelezzék (angol nyelven) az info@csaladtudomany.hu központi email címen.

A film megtekinthető ITT

2.) Ajánló tavaly májusi konferenciánkról

Brian Brown: A családpolitika ereje: magyar tanulságok a Nyugat számára
A Családok Világkongresszusának (WCF) elnöke, a Nemzetközi Szervezet a Családért (IOF) elnöke, a Nemzetközi Családi Hírek folyóirat alapítója és kiadója

Magyarország az elmúlt évtizedben 250% -kal növelte a családbarát politikára fordított kiadásokat, és jelenleg a GDP csaknem 5% -át családbarát politikára fordítja, ami jóval meghaladja az Európai Unió tagállamainak átlagát. Lényeges, hogy Magyarország családbarát fellépése fontos ígéretet mutat. Az elmúlt évtizedben az ország termékenységi rátája 27% -kal nőtt (a legmagasabb növekedés az Európai Unió tagállamai közül), míg az abortuszok száma 33% -kal csökkent; ezenkívül a házasságok éves száma 40 éves csúcson, míg a válások éves száma 60 éves mélyponton van. Bár még mindig van mit tenni (Magyarországon jelenleg évente 40 ezerrel többen halnak meg, mint ahányan születnek), a Magyarországon zajló események példaként szolgálhatnak Európa többi részén.
Ez az első prezentáció, melyet próbaképpen magyar felirattal láttunk el.
A video regisztráció nélkül elérhető ITT

3.) EGGSPLOITATION – Petesejt kizsákmányolás

A meddőségi ipar az Egyesült Államokban több milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát.

Mi a fő árucikke? Emberi petesejtek. A világ minden táján fiatal nőket keresnek meg hirdetésekkel – egyetemi hirdetőtáblákon, közösségi médiában, online apróhirdetésekben -, amelyekben akár 100 000 dollárt is kínálnak “adományozott” petesejtjeikért, hogy “segítsenek valóra váltani valakinek az álmát”.

De ki is ez a petesejtdonor? Igazságosan bánnak vele? Milyen rövid és hosszú távú kockázatokkal jár az egészségére nézve? A kérdésekre adott válaszok felkavarják Önt . . .

Center for Bioethics and Culture Network (USA) dokumentumfilmjének
magyar feliratát a Családtudományi Szövetség készítette el, amely a youtube-on ITT érhető el. (A magyar kiválasztható a feliratok közül).

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Boldogabb családokért és ifjúságért II. kötet

Végül de nem utolsó sorban szeretettel ajánljuk második saját könyvünket:

a “Boldogabb családokért és ifjúságért II. Kötet” című, “Javaslatok a családi élet válsága és a demográfiai válság megoldásához” alcímű kötetünket.

Bővebben ITT 

Kérjük, hogy jelezzék vásárlási igényüket az info@csaladtudomany.hu email címen.


 


Családtudományi Körkép
Megjelenik online
Feliratkozás: Kapcsolat oldalon
https://csaladtudomany.hu
info@csaladtudomany.hu