Amit tudnod kell az eutanázia történetéről | Carpe Deum

Amit tudnod kell az eutanázia történetéről | Carpe Deum

Az eutanázia nem újkori találmány. Sok ősi kultúrában ismerték ezt a gyakorlatot. Minden korban voltak, így ma is vannak, akik kisebb értéket tulajdonítottak az életnek, amikor annak hasznossága csökken, vagy a végéhez közeledik.

De mikor és hogyan jelent meg az újkori történelemben? Mi a tapasztalat azokban az országokban, ahol évek óta legális? Csökkenti-e az öngyilkosságok számát? Korlátozható-e?

Földi-Kovács Andrea a Carpe Deum videójában ismét az eutanázia kérdéskörét járja körül.

Választott sors – 01 Gájer László

Választott sors - 01 Gájer László

Dr. Gájer László 15 éve katolikus pap, tanszékvezető egyetemi tanár, 40 éves

“Öt éve főállású teológiai tanár vagyok a Pázmány Egyetem Hittudományi Karán: papnövendékeket és hittanárnak készülőket oktatok filozófiára. Az utóbbi években a magány mélyen megrendítette az életemet és a hivatásomban való bizonyosságomat, mely krízisből és kiégés közeli állapotból az ima vezetett ki engem. Újra felfedeztem a gyökereimet és a mélyebb kapcsolódásaimat Istenhez, amely belső megújuláshoz vezetett. Erről szeretnék nektek mesélni.”

Ilyen jövőt akarunk gyermekeinknek?

Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia veszélyesebb, mint a nukleáris fegyverek.

Képzeld el, hogy ülsz a moziban, és hirtelen a gyermekedre erősen hasonlító személy jelenik meg a képernyőn, egy személyes üzenettel.

Meddőség: ördögi terv – magyar felirattal (2022)

Meddőség: ördögi terv - magyar felirattal (2022)

„Meddőség: egy ördögi program”, amelyet Dr. Andrew Wakefield és a Children’s Health Defense készített, részletezi az Egészségügyi Világszervezet azon szándékát, hogy a túlnépesedésre válaszul termékenységellenes vakcinát állítson elő, és azt, hogy az ilyen vakcinákat – az emberek tudta és beleegyezése nélkül – a 90-es évek közepe óta használják.-
A WHO-t nem egyszer rajtakapták, hogy szándékosan megtévesztették a nőket, hogy azt higgyék, tetanusz ellen lettek beoltva, miközben valójában sterilizálták őket.
– A film világosan illusztrálja, hogy a népességcsökkentési program nem összeesküvés-elmélet. Ez a valóság, és ez történik világszerte. A HPV vakcinának és a COVID oltásoknak is káros hatásai vannak a termékenységre, amelyeket figyelmen kívül hagynak.
– A HPV-vakcina bevezetését követő évtizedben a tinédzserterhességek aránya 50%-kal csökkent.
– Amíg a VAERS az egyetlen nyilvánosan elérhető rendszer a COVID oltás okozta sérülések értékelésére, az amerikai kormánynak legalább 10 másik jelentéskészítő rendszere van, melyek adatait nem osztja meg. A Children’s Health Defense az információszabadságról szóló törvény (FOIA) alapján kérvényeket terjeszt elő a többi rendszerre vonatkozóan, hogy pontosabb képet kapjon a károk mértékéről, de a VAERS és a szóbeli beszámolók önmagukban is azt sugallják, hogy a sérülések és halálesetek száma óriási. A biztosítótársaságoktól származó adatok világszerte szintén megerősítik ezt.

(Mercola) – Az alábbi interjúban Dr. Andrew Wakefield és Mary Holland, a Children’s Health Defense elnöke és ügyvezetője beszélgetnek új dokumentumfilmjükről, „Meddőség: egy ördögi program” című filmjükről, amelyet tegnap tettünk közzé. Ha lemaradtál róla, itt megnézheted (angol nyelvű).

A „Meddőség:egy ördögi program” Wakefield negyedik filmje. Az első volt a „Ki ölte meg Alex Spourdalakist?”, ezt követte a „Vaxxed” [Beoltva] és az „1986: The Act” [1986: A Törvény]. Ez a legújabb film részletesen bemutatja az Egészségügyi Világszervezet azon szándékát, hogy a vélt túlnépesedésre válaszul termékenységellenes vakcinát állítson elő, és azt, hogy a 90-es évek közepe óta az emberek tudta és beleegyezése nélkül használják az ilyen vakcinákat.
„Ez egy nagyon fontos történet, és ez egy olyan történet, amivel már évek óta tisztában voltam” – mondja Wakefield. „Azt hiszem, sokan hallottak erről a szándékos meddőségi vakcinaprogramról, melyet elsősorban fejlődő országokban, például Afrikában élő nőkön végeztek. De ez elmaradt, így nem fordítottam rá kellő figyelmet.”

Több figyelmet kellett volna fordítanom rá, mert az emberek az évek során megkérdezték tőlem, hogy ‘Ön szerint létezik-e népességszabályozási program?’ …
A vád az volt, hogy az Egészségügyi Világszervezet az újszülöttkori tetanusz megelőzési program álcája alatt szándékosan sterilizálta a nőket [Kenyában] – vagy a meglévő terhességek megszakítására, vagy a jövőbeli terhességek megelőzésére használták a vakcinát. Ezt a gyermekek védelmének álcája alatt tették ahelyett, hogy ténylegesen csökkentették volna a népességet.

Ahogy Wakefield elmagyarázta, nem volt titok, hogy a WHO már az 1970-es évek óta dolgozott egy termékenységellenes vakcinán.A témában publikációk jelentek meg, sőt maga a WHO is elismerte ezt. Az igazi kérdés itt a tájékozott beleegyezés kérdése. A WHO-t nem egyszer rajtakapták már azon, hogy szándékosan megtévesztették a nőket, hogy azt higgyék, tetanusz elleni oltást kaptak, miközben valójában sterilizálták őket. Ez egy olyan etikai és erkölcsi mélypont, amelyet nehéz felülmúlni.

A részletes ismertető elolvasható itt.

Választott sors – 06 Nagy Péter

Választott sors - 06 Nagy Péter

NAGY PÉTER, biológia, rajz és etikaszakos tanár, grafikus a „Bukósisak az Élethez – Keresztény Életstratégia Program” összeállítója.

A Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és a Családtudományi Szövetség alelnöke. 35 éve nős, 4 felnőtt gyermeke és 8 unokája van.

Mottója: „Minden lélek az és azzá lesz, amire tekint.” (Plótinosz)

Választott sors – 02 Gersei Csenge

Választott sors - 02 Gersei Csenge

HAJDÚNÉ GERSEI CSENGE vagyok, 24 éves okleveles pszichológus, feleség, evészavar túlélő. Bár a hivatásomat már elég fiatalon megtaláltam, az elmúlt időszakban sok volt bennem a kérdőjel és a bizonytalanság azzal kapcsolatban hogy tulajdonképpen nekem mi is a feladatom itt a földön és ez hogyan függ össze a mentális egészségemmel, önazonosságommal. Ha érdekel, milyen válaszokat találtam, gyere és hallgasd meg!

“Hiszem, hogy mindenkinek hivatása van itt a Földön, mindenki életével terve van Istennek, mert mindannyian Isten gyermekei vagyunk; Isten pedig soha nem alkot selejtet.”

Választott sors – 05 Czutor Zoltán

Választott sors - 05 Czutor Zoltán

CZUTOR ZOLTÁN dalszerző, előadó, tanár, közéleti szereplő

Hatgyerekes apuka, alkotóember, akinek alapvetése a természetes dolgokhoz való ragaszkodás. Érdeklődésének ugyanennyire központi motívuma a világ, az élet, az ember megértése, megismerése egyénileg, csoportosan és társadalmi tekintetben is. A csillapíthatatlan kíváncsiság egyszerre hozta a természettudományos érdeklődést és a vallást, ha úgy tetszik a Teremtő és az ő dolgai iránti nyitottságot. Kisgyerekkora óta apuka akart lenni, nem is nagyon állt ellen a reprodukciós késztetéseknek, de az apaságra ennél természetesen sokkal emelkedettebb és fontosabb feladatként tekint. Az érdeklődő, érdekérvényesítő attitűd mára aktív megfigyelő, szemlélődő állapotra érlelődött.