Roe kontra Wade (előzetes)

 

Tartalom

A ROE KONTRA WADE per az amerikai történelem egyik legvitatottabb esetét dolgozza fel, az 1973-as legfelsőbb bírósági ügyhöz vezető eseményeket követi nyomon – ekkor legalizálták az abortuszt az Egyesült Államokban. Dr. Bernard Nathanson és Dr. Mildred Jefferson összecsap az életpárti és az abortuszpárti táborok képviseletében. A film feltárja az igazságot a mérföldkőnek számító bírósági ítéletről, bemutatja az esemény körüli motivációkat, hazugságokat és összefüggéseket.

A 2021 áprilisában bemutatott filmnek különös aktualitást ad, hogy hamarosan várható a közel ötven éve lezajlott ügy felülvizsgálata Amerikában, ami alapjaiban változtathatja meg az abortusz helyzetét nemcsak Amerikában, de szerte az egész világon.
(Szöveg forrása: movieguide.org)
A Családtudományi Szövetség ezzel az előzetessel kívánja felhívni a figyelmet a filmre, melynek magyar feliratos változata nemsokára elérhető lesz  a Szövetség honlapján. Szerzői jogi korlátozások miatt az előzetest és később a filmet is kizárólag magyarországi IP címmel rendelkező felhasználók tudják megtekinteni ezen a honlapon.
A környező és más országokban élő magyarokat kérjük, hogy javasolják a film további nyelveken történő feliratának elkészítését a helyi életvédő szervezeteknek – a Családtudományi Szövetség szívesen segít a a film készítőivel történő kapcsolatfelvételben. Érdeklődésüket kérjük, hogy jelezzék (angol nyelven) az info@csaladtudomany.hu központi email címen.