BALÁSHÁZY Imre (Magyarország)

A Családtudományi Szövetség alelnöke, az Európai Családtudományi Társaság titkára

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


Háromdimenziós családpolitika és a családok megerősítésének stratégiai terve

 

Az OECD országok családpolitikája általában egydimenziós, mert kimerül a szülőknek nyújtott anyagi jellegű támogatásokban. Ez tulajdonképpen az úgynevezett svéd modell, amit először a családot lebontani igyekvő kulturális marxista politika vezetett be 1968 után Svédországban. A jelen magyar családpolitika háromdimenziósnak mondható, mert a szülőknek nyújtott anyagi juttatásokon kívül bizonyos fokig szembeszáll a család- és emberellenes progresszívnek nevezett hamis ideológiákkal és ugyanakkor síkra száll a családi értékekért. A KSH két vezetője szerint a népességfogyás nem állítható meg és szükséges a bevándoroltatás.

Absztrakt

Az előadó szerint ez akkor lehetne igaz, ha csak a svéd modellben gondolkodnánk. A svéd modell természetesen nem segíthet sem hosszú távon sem érdemben a demográfiai válság megoldásán, hiszen nem a szülőknek juttatott anyagi támogatások csekély volta okozta a válságot, hanem a házasság és a család intézményét ért évtizedek óta tartó támadások.

Háború van a házasság intézménye ellen, ez az úgynevezett “”szexuális forradalom””. Ha ezt nem vesszük észre, akkor országunk és kultúránk elveszik. Valójában ez nem forradalom, mert nem a nép lázadt fel az elnyomás vagy a zsarnokság ellen, hanem ellenkezőleg, kívülről zúdították rá országunkra az emberez nem méltó és így emberellenes hazug szexuális szabadosságot. Az alapbaj nem a demográfiai válság, az csak az egyik tünete a sokkal általánosabb párkapcsolati válságnak, amit azzal idéztek elő, hogy kiemelték a házasságból a szexuális élet gyakorlatát. Az egyetlen kiút az abszolút monogámiához való visszatérés.


 

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤