DJORGOVA Michaela (Bulgária)

A Társadalom és Értékek Egyesület társalapítója és elnöke, a Házasság Hete koordinátora Bulgáriában

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Miért olyan fontos a házasság és mit tehetünk annak megerősítése és védelme érdekében?

Absztrakt

Mihaela megosztja, mi vezetett a Társadalom és Érték Egyesület (SVA) létrehozásához, és hogyan tudták megelőzni az egyénre, a családra és a társadalomra káros törvények és politikák bevezetését 2007 óta Bulgáriában. Az SVA kulcsfontosságú szerepet játszott a prostitúció, a civil partnerség, a béranyaság legalizálása, az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának megelőzése stb. területén, a hasonló gondolkodású polgárok tájékoztatása, oktatása és aktivizálása révén.

A házasság és a család ösztönzése és támogatása érdekében az SVA 2012-ben kezdeményezte a Nemzetközi Házasság Hete megünneplését Bulgáriában. Abban az időben volt az országban a legalacsonyabb a népességszámra eső házasságok száma az Európában. A kezdeményezés elindulása óta a házasságok száma több mint 35% -kal emelkedett, mivel számos prominens ember támogatta a kezdeményezést. Mihaela előadásában kiemeli, hogy a tudomány, a kutatás és egyes intézkedések elfogadásának következményei az országokban hogyan igazolják az emberi méltóság és szabadság, a házasság és a család védelmének fontosságát az egyén, a család és a társadalom jóléte szempontjából.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤