EGGERICHS Emerson (USA)

A Szeretet és Tisztelet Szolgálat elnöke. A Szeretet és tisztelet című könyv szerzője.

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

A negatív ciklus megtörése a házasságban

Absztrakt

A konkrét nézeteltérések megoldása mellett sok férjnek és feleségnek meg kell tanulnia, hogyan kell megtörni az egymásra irányuló negativitás általános körforgását, amely a nézeteltérések során kialakul.

A jóakaratú párok körében negatív körforgás alakul ki, amikor feszültségek keletkeznek a törvény betűje és szellemisége közötti semleges területre jellemző sajátos konfliktusok miatt, mint amilyen a költekezés vagy megtakarítás, gyermeknevelési módszerek, a munka-család egyensúlya stb. Amikor nem értenek egyet, a feleség negatívan reagálhat a férjre és ő negatívvam reagálhat erre – évről-évre, újra és újra. Mindkettő kiválthatja a negativitást.

A közöttük felmerülő specifikus problémák megoldásán túl minden párnak szüksége van a „know-how-ra” az egymás iránti negativitás megakadályozásához, ami aláássa az intimitást, a barátságot és a csapatmunkát. Néhány pár valóban megoldja az adott problémákat, de a negatív ciklus, melybe belekerülnek a megoldások megtalálása érdekében, a boldogtalanság rejtett áramlatába viszi őket.

Dr. Emerson Eggerichs ezt Őrült ciklus néven emlegeti, melyet ebben az előadásban kifejt a Szeretet és tisztelet című könyve alapján. A pároknak szükségük van a „know-how”-ra, hogy azonosítsák az Őrült Ciklust, és minél hamarabb leugranak innen. Számos módot kínál a megfejtéshez és a hatástalanításhoz!

Beszámol továbbá arról a kutatásról, amelyet húsz év alatt 2000 páron végeztek el, és amiből kiderül, hogy ez a negativitás miért kerül a napvilágra.

Az egyik ok az, hogy mindketten ugyanazt az eseményt más szemszögből nézve élik meg. Például a házassági konfliktusok során kivonulók és kőfalat építők nyolcvanöt százaléka a férj. Hogy miért érzi úgy, hogy ezt tegye, és miért érzi a nő, hogy ezt teszi, eltér ettől.
Vagy a feleségek hasonló százaléka kritizál és panaszkodik a házasságban tapasztalt feszültségek következtében. Hogy miért érzi úgy, hogy ezt teszi, és miért érzi a férfi úgy, hogy ő ezt teszi, eltér ettől.

Dr. Eggerichs elmagyarázza, hogyan kell dekódolni ezt a jelenséget. Amikor két ember nem dekódolja ezt, a negativitás körforgása továbbra is fennáll.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤