FAGAN Pat (USA)

A Házasság- és Valláskutató Intézet igazgatója, Washington D.C.

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Szintézis Kutatások Projekt az ember virágzásáért.

Absztrakt

A szintézis folyamatos jelenség az anyag- és a biológiai tudományokban, de a társadalomtudományok ellenállnak ennek (a szakterületek kivételével), a bukott emberi természet miatt. Hogy szakítsunk ezzel a felfogással és hogy kitöltsük ezt az ürességet a természeti törvény koalíciójával, a társadalomtudósok koalíciójára van szükség, hogy összefoglaló jelentéseket készítsenek a család, az egyház, az iskola és a társadalom szempontjából kritikus területekről. Ezek integrálnák a tudományágak közötti eredményeket arra vonatkozóan, hogy az ember hogyan boldogul az emberi élet kritikus területein, vagy azokat a területeket, ahol elgyengülnek. A szükséges összefoglaló jelentések kívánságlistáját néhány érdeklődő már javasolja.

A modernitásban az ember működésének leginkább veszélyeztetett két dimenziója elengedhetetlen az ember boldogulásához: az egész életen át tartó házasság és az Isten rendszeres imádata – a szomszéd és Isten szeretete. Távollétük vagy jelenlétük két nagyon különböző társadalmat eredményez, az egyik virágzik, a másik pedig elhervad.

Egy osztott adatbázis nagymértékben növeli a termelékenységet, és növekvő szintetizációs képességet eredményez. Sokkal könnyebbé és megoszthatóbbá teszi az eredmények összegyűjtését, kategorizálását, tárolását és visszakeresését az egész világon.

Tekintettel arra, hogy a teremtés egy csodálatos, integrált egész, és képtelen ellentmondani önmagának, a koalíció „természetjogi” társadalomtudósai üdvözlik és gondozzák az „ellentmondó adatokat”, mert ezek új hipotézisek, kutatások és felismerések forrásai. AZ ellenzékben állók nem tartják tiszteletben az ilyen ellentmondó adatokat.

Az adományozó alapítványok érdeklődésének felkeltése érdekében szükség van a szintézis elvégzésére képes egyetemi tudósok jóváhagyási koalíciójára. A Journal of Synthesis Of The Effects Of Marriage And Religion [A házasság és a vallás hatásainak szintézise] élvonalbeli folyóirat finanszírozása a publikált összefoglaló jelentések minőségét és hitelességét szolgálná, és hozzájárulna a marketing és terjesztés megkönnyítéséhez.

A célpiacot azok a „csatlakozó/hajtószíj” szervezetek jelentik, melyek vallási és oktatási intézményeken belül találhatók (beleértve a médiát is).

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤