FRIVALDSZKY Edit (Magyarország)

Emberi Méltóság Központ igazgatója

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Hová jutunk az átfogó szexuális neveléssel?

Absztrakt

Az Átfogó Szexuális Nevelési programok (Comprehensive Sexual/Sexuality Education programs) hatalmas csapdákat rejtenek. Ezzel a „kódnévvel” mozdítják elő nemzetközi szinten a gender ideológia iskolai terjedését, az abortuszjog előkészítését, a szülői jogok csorbítását. Az ENSZ szakosított szervezetei, mint az UNESCO, UNICEF vagy a WHO konkrét programokat készített a gyermekek szexualizálására, melyek szöges ellentétben állnak a nemzetközi egyezmények tartalmával. Ilyen problémás pontok:
– a gender, mint „társadalmi nem” oktatása akár már óvodás kortól,
– a kiskorú lányok felvilágosítása a nem létező szexuális jogaikról (pl. abortusz szülői hozzájárulás nélkül),
– vagy a család különböző formáinak bemutatása.

A jelenség veszélyei minden szinten jelentkeznek, az ENSZ szervektől az Európai Unió intézményrendszerén keresztül még a magyar könyvesboltok mesekönyv részlegén is. Az adható válaszok szintén összetettek: a családok megerősítése, a szülők bátor felelősségvállalása és akár erőn felüli részvétele az iskolai programok kialakításában vagy legalábbis ellenőrzésében. Meg kell említeni a magyar politikai döntéshozók eddigi bátor kiállását is, melyet nemzetközi szinten tovább kell kamatoztatni, hogy nemzetközi civil és kormányzati összefogásokkal tiszta vizet öntsünk a pohárba és globálisan védjük a gyermekeinket.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤