LUKÁCS Krisztina (Magyarország)

A Magyarországi Billings Központ vezetője

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

A Magyarországi Billings Központ bemutatása

Absztrakt

A Billings Ovulációs Módszert 1953-ban fedezte fel Dr. John Billings neurológus. Feleségével együtt kidolgozták a valaha ismert leghatékonyabb és legegyszerűbb születésszabályozási módszert, amely nők millióinak segít világszerte: a fejlődő országokban a fogamzás elkerülésére, a nyugati országokban a csökkent fogamzóképességű párok megsegítésére használják sikeresen. Világszervezetüket, a WOOMB International-t 1978-ben alapították. Ennek lett hivatalos tagszervezete a Magyarországi Billings Központ 2016-ban, amelyet jelenleg a Fília Alapítvány működtet. Egyedüli szervezetként látja el a világközpont szakmai képviseletét és Oktatási Bizottsága jogosult nemzetközileg akkreditált oklevelet kiadni Magyarországon.

Központunk célja az autentikus Billings Ovulációs Módszer ismertetése a párok, a család és a társadalom támogatására. Célja továbbá segíteni a házaspárokat és a felnövekvő nemzedéket – határon innen és túl -, hogy nemiségét a maga teljes igazságában felismerve elkötelezetté váljon az élet kultúrájának építésében, így járulva hozzá nemzetünk és kultúránk fennmaradásához. Ennek érdekében együttműködik közoktatási intézményekkel, civil- és egyházi szervezetekkel.

A módszer terjedése az életvédelem különböző területein érezteti hatását: magzat-, termékenység-, ifjúság- és családvédelem. Számos nemzetközi és hazai példa igazolja, hogy alkalmazásával csökken a válások és abortuszok száma, és jelentősen növelhető a kívánt gyermekek megfoganása.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤