PECK Nicholeen (USA)

A Nők Világszervezetének elnöke

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Egy nemzetközi adatbázis-botrány bemutatása

Absztrakt

A gyermekek erkölcse és ártatlansága elképesztő módon áll támadás alatt. A világ minden részén a felügyelet alatt álló iskolai és könyvtári adatbázisokról, melyeket általában a keresés „biztonságos” helyének tekintenek, ismételten kimutatták, hogy rendelkeznek kifejezetten pornográfiával, az átfogó szexuális nevelés grafikai elemeivel, BDSM-kel és élő linkekkel a pedofil egyéjszakás kalandra szolgáló webhelyekhez. Számos hír és kutatócsoport tárta fel ezt a globális problémát.

Van egy nemzetközi mozgalom, amely leleplezi az adatbázisokat, és felelősségre vonja ezeket a gyermekeknek okozott károkért. Az Egyesült Államokban Idaho és Utah állam már elfogadta azokat a jogszabályokat, amelyek előírják az adatbázis-szolgáltatóknak, hogy megfeleljenek az előírásoknak. További 34 állam aktívan dolgozik a probléma megoldásán. A könyvtári egyesületek a szólásszabadság okán ellenzik ezeket a védelmi intézkedéseket. A nagy adatbázis-konglomerátumok, mint például az EBSCO és a Cengage GALE, nagy összegű ppénzügyi támogatást kapnak Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától.

A médiavállalatok fizetnek azért, hogy az adatbázisok által eljussanak a gyerekekhez. Az államok, nemzetek, könyvtárak és iskolák fizetnek azért, hogy hozzáférjenek az adatbázisokhoz a gyermekek tanulása érdekében. A gyerekek kettős tűz közé kerültek és kihasználják őket a média szolgáltatók programjaiban. A közösség vezetői aktív lépéseket tehetnek gyermekeik és családjuk védelme érdekében azáltal, hogy eltávolítják a sértő tartalmat vagy adatbázisokat.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤