PRIBÉK László (Magyarország)

Házaság és családszakértő, megoldás fókuszú coach

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Isten – ember – szexualitás

Absztrakt

Mottó: „… elsősorban a CSALÁDban formálódik egy NÉPnek az ARCA, és tagjai benne kapják meg a legalapvetőbb tanításokat. A családtagok megtanulnak SZERETNI, HA ingyenesen szeretik őket; megtanulják MÁS SZEMÉLYEK TISZTELETÉT, HA tisztelik őket; megtanulják MEGISMERNI ISTEN ARCÁT, HA az első ismereteket figyelmes édesapától és édesanyától kapják róla. Valahányszor hiányoznak ezek az alapvető tapasztalatok, a TÁRSADALOM EGÉSZE szenved erőszakot és válik sokféle erőszak forrásává.” (A férfi és nő együttműködéséről az Egyházban és a világban, 13. 2004. Róma)

Előadás főbb pontjai: I. BEVEZETŐ, II.A. Az EMBER teremtése férfinak és nőnek, II.B. Férfi és Nő kapcsolata – házasság, szexualitás, család

Az EMBER Isten képmása, SZEMÉLY; TEST és LÉLEK, valamint FÉRFI és NŐ. A férfi és nő méltósága egyenlő. Az ember test-lélek összetettségében kap meghívást a szeretetre. Az emberi szexualitás teljes igazsága a házasságban élhető meg, és teljes igazságához a termékenység is szervesen hozzátartozik.

Amint a CSALÁD halad, úgy halad a NEMZET, és úgy halad az egész VILÁG, amelyben élünk. (Szent II. János Pál pápa, 1986 Perth, Ausztrália)

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤