SLATER Sharon (USA)

A Family Watch International elnöke

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

A szexuális nevelés hatása a gyermekekre és a családra: ellentmondások, károk és megoldások.

Absztrakt

A gyermek minden nemzet legértékesebb vagyona, mivel ők alkotják majd a világ jövőbeli családjait. Ha azonban idő előtt szexualizálják őket, a kutatások szerint sokkal kevésbé valószínű, hogy egészséges, stabil családokat alkotnak majd. A család intézményének elleni egyik legnagyobb csapás a gyermekek egészségére és ártatlanságára irányuló támadás, amikor a szexuális nevelés egy radikális és káros formáját, az átfogó szexuális nevelést (CSE) vetik be. Több ENSZ szervezet és nyugati nemzet agresszív nyomulásával a CSE célja a felnövekvő generáció nevelése radikális szexuális és gender ideológiák által.

A CSE-t mágikus csodaszernek nevezik olyan világproblémák, mint a tinédzser terhesség, a nemibetegségek, a családon belüli erőszak, a gender egyenlőtlenség és még sok más ellen, de a jelenlegi kutatások azonban nem támasztják alá a CSE-vel kapcsolatos, gyakran megtévesztő állításokat. Valójában a jelenlegi lektorált kutatások több bizonyítékot találtak a CSE kudarcára, mint sikerére, és több bizonyítékot az absztinencia alapú szexuális kockázat elkerülésére irányuló megközelítések sikereire. Azoknak a kormányoknak, melyek a családtámogató és családbarát politikát helyezik előtérbe, a szeuális nevelésben elsőbbséget kell biztosítaniuk a gyermekek korai szexualizációja elleni védelemnek a szexuális kockázat elkerülését szolgáló megközelítések alkalmazásával.

Két fontos eszközt mutatnak be: (1) Szexuális nevelés tanrendi elemző eszköz, amelynek célja a CSE programokban található 15 leggyakoribb káros elem azonosítása, és (2) Modell bizonyítékokon alapuló szexuális nevelési szabványok, melyeket a kormányok elfogadhatnak a hatékony és egészséges szexuális fejlődés neveléséséhez keretként.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤