UJLAKI-GYŐRI Anna (Magyarország)

Fogorvos, mentálhigiénés szakember, a ReMa Alapítvány előadója

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

A gender-ideológia nyomában.

Absztrakt

Napjaink egyik legélénkebben vitatott témája a gender-elmélet vagy sokak szerint gender-ideológia. Előadásomban ezt a témát szeretném körbejárni.

Szexuális lénynek teremtettük, isteni dizájn alapján. Férfiak és nők vagyunk, a házasságra pedig férfi és nő szövetségeként tekintünk. A emberi test, lélek, személyiség egységet képez.

A gender-ideológia és a transzgenderizmus szerint a test és a személyiség elválasztható, következésképpen, biológiánk, kinézetünk, pszichénk önmagában nem határozza meg, hogy férfiak vagy nők vagyunk. Ezt egyedül az egyén határozhatja meg önmagára nézve, vagyis a nemi identitás megválasztható. A nemi identitás nem bináris, hanem egy spektrumon helyezhető el.

Ezen elmélet egy évtized alatt egész hihetetlen módon hatotta át társadalmunkat. Nyugaton meghatározza az oktatást, az egészségügyet, a politikát és a közéletet. A gender-ideológia célja a társadalom átformálása.

A gyerekeknek és a fiataloknak olyan szülőkre és nevelőkre van szüksége, akik tudják, az ember férfinak és nőnek teremtetett.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤