ZYCH Tymoteusz (Lengyelország)

A varsói Ordo Iuris Intézet a Jogi Kultúráért Igazgatóságának alelnöke

Vissza az előadók listájához ➤


Előadás és a konferencia kivonata:
Párkapcsolati kultúra és demográfia konferencia
2021. május 27-29, Budapest
A konferencia szervezői a Családtudományi Szövetség, a Professzorok Batthyány Köre és az Európai Családtudományi Társaság


 

Nemzetközi egyezmény a család jogairól

Absztrakt

A család és a házasság olyan nemzetközi intézmények példátlan támadása alatt áll, amelyek aláássák a világ államainak alapvető társadalmi és jogi struktúráit, és ezáltal súlyosan túllépik a rájuk ruházott hatásköröket.

Az elmúlt években az ideológusok eszközszerűen kezdték használni az erőszak és a hátrányos megkülönböztetés elleni harcra hivatkozást a család és a házasság gyengítésére irányuló követeléseik nyomán. Azt állítják, hogy az erőszak strukturális jelenség és azért létezik, mert a nők és a férfiak szerepe a társadalomban eltérő. E különbségek állítólagos forrása a hagyományos család és a házasság intézménye, amelyet férfi és nő közötti szövetségként értelmeznek.

A valóságban azonban a család az, amely valóban védi minden tagját az erőszaktól. Az erős családi kötelékek hatékonyan védenek a negatív jelenségek ellen, amelyek a házasságon alapuló családban ritkábban fordulnak elő, mint más interperszonális kapcsolatokban, beleértve az együttélést.
Ezért hozták létre a család jogaira vonatkozó nemzetközi egyezmény tervezetét. Az egyezmény 52 cikke pontosan meghatározza az olyan kifejezéseket, mint: gyermekjólét, nem, házasság, család, családon belüli erőszak, és a legjobb megoldásokat javasolja a családvédelem területén.

Family Science Association logo

Vissza az előadók listájához ➤